POLSKI SMAK, EUROPEJSKA JAKOŚĆ
Tworzymy dla Państwa produkty bezglutenowe od 2011 r. W naszym portfolio można znaleźć blisko 50 produktów z 7 kategorii: pieczywo, ciasta, mąki, płatki, makarony, przekąski i musli.
Nasz zespół wyspecjalizował się w produkcji oraz dystrybucji wyrobów piekarniczych i ciastkarskich. Kierowane są one do miłośników zdrowej diety i konsumentów z nietolerancją glutenu, mleka, kazeiny, laktozy, soi, jaj oraz wszelkiego rodzaju orzechów. Polityka jakości firmy oparta jest o system badań całego łańcucha produkcyjnego oraz wdrożony system szkoleń personelu bezpośrednio związanego z produkcją.
Surowce dostarczane do firmy pochodzą tylko z zatwierdzonych źródeł a ich dostawcy poddawani są systematycznemu procesowi oceny. Wszystkie surowce dostarczone są atestem jakościowym obejmującym poziom zanieczyszczenia glutenem. Nie dopuszczamy do produkcji surowców, w których zawartość glutenu przekracza 10 ppm.
Jesteśmy pewni, iż na każdym etapie wytwarzania oraz dostarczania dla Państwa naszych produktów bezglutenowych, zachowane są odpowiednie normy bezpieczeństwa, które pozwolą cieszyć się Państwu nie tylko wspaniałym smakiem naszych chlebów bezglutenowych, ale także ich wartościami prozdrowotnymi.
"Nigdy nie mieliśmy incydentu dotyczącego zanieczyszczenia glutenem!
Nie dopuszczamy do produkcji surowców, w których zawartość glutenu przekracza 10ppm glutenu"
Misja i cel
Naszą misją jest dostarczenie Klientom szerokiej gamy produktów bezglutenowych o wyjątkowym smaku i strukturze.
Dążymy do tego, aby nasze produkty nie stanowiły wyłącznie alternatywny dla wyrobów zawierających gluten – chcemy, aby z nimi konkurowały! Dbamy jednocześnie, aby te stanowiące fundament codziennej diety miały pozytywny wpływ na zdrowie klientów.
Jakość
W produkcji naszych wyrobów kierujemy się ich wysoką jakością i bezpieczeństwem dla konsumentów. Są one wytwarzane w nowoczesnym parku maszynowym, spełniającym europejskie standardy bezpieczeństwa żywności IFS Food oraz systemu licencyjnego Przekreślonego Kłosa.
Nasze produkty powstają w oparciu o nowe receptury i technologie, podążające za światowymi trendami co sprawia, że smakują tak samo dobrze w pierwszym i ostatnim dniu przydatności do spożycia. Są w 100 % bezpieczne dla osób cierpiących na alergie pokarmowe i celiakię.
Kierunek biznesowy
Wciąż rozwijamy się jako marka i przedsiębiorstwo. Naszym głównym celem jest dotarcie do każdego domu, w którym propagowana jest dieta bezglutenowa, jako źródło zdrowia i dobrego samopoczucia. W tym celu poszerzamy asortyment naszych produktów bezglutenowych i nawiązujemy nowe relacje biznesowe nie tylko w Polsce, ale także za granicą. Jeśli są Państwo zainteresowani współpracą, zapraszamy do kontaktu!