O nas i naszej jakości

Dla Państwa zdrowia, ale również bezpieczeństwa i radości z jedzenia powstała nasza firma- producent i dystrybutor żywności bez glutenu. Nasze tworzone z pasją produkty bezglutenowe kierowane są do wszystkich miłośników zdrowej diety oraz są bezpieczne dla konsumentów z nietolerancją glutenu, mleka, kazeiny, laktozy, soi, jaj oraz wszelkiego rodzaju orzechów. Produkujemy chleb bezglutenowy, a także mąki, makarony, słodycze i przekąski.

unnamed (2)

NASZA JAKOŚĆ

Polityka jakości firmy oparta jest o system badań całego łańcucha produkcyjnego, oraz wdrożony system szkoleń personelu bezpośrednio związanego z produkcją.

Surowce dostarczane do firmy pochodzą tylko z zatwierdzonych źródeł a ich dostawcy poddawani są systematycznemu procesowi oceny. Wszystkie surowce dostarczone są atestem jakościowym obejmującym poziom zanieczyszczenia glutenem. Nie dopuszczamy do produkcji surowców, w których zawartość glutenu przekracza 10 ppm.

Jesteśmy pewni, iż na każdym etapie wytwarzania oraz dostarczania dla Państwa naszych produktów bezglutenowych, zachowane są odpowiednie normy bezpieczeństwa, które pozwolą cieszyć się Państwu nie tylko wspaniałym smakiem naszych chlebów bezglutenowych ale także ich wartościami prozdrowotnymi.

1

Dział tworzenia i rozwoju produktu z wielką starannością tworzy nowe receptury, podążające za światowymi trendami. Wykorzystując składniki novel foods, pamiętamy o tradycyjnym smaku i naturalności żywności bezglutenowej.

Powyższe założenia możemy realizować dzięki laboratorium znajdującemu się na terenie zakładu, a także innym akredytowanym laboratoriom, którymi mamy przyjemność współpracować. Każda partia sprzedawanego przez nas artykułu jest analizowana pod kątem parametrów fizyko-chemicznych pod kątem wymagań specyfikacji produktu.

Posiadamy również wdrożony całoroczny plan badań surowców, produktów, infrastruktury oraz personelu pod kątem mikrobiologicznym